söndag 31 januari 2010

Egypten v 12!!

Yes!! Då var det bokat och klart! I mars bär det av till Egypten för Cicci och mig!! I lördags gick vi från resebyrå till resebyrå och frågade och funderade och till sist hittade vi världens underbaraste människa på Resia som guidade oss rätt! Så den 19de mars bär det av hit: Bild & text lånat från Detur.se

En gigantisk anläggning som är belägen vid havet
En stor anläggning som är som en helt egen värld. Här har du möjlighet att stifta många nya bekantskaper, då hotellet har gäster från nästan hela världen. Hotellet består av flera hotellbyggnader med olika namn, hela området kallas "Golden 5 City" (Deturs gäster bor i "Club Golden 5" och "Paradise Golden 5"). "Paradise Golden 5" är den största och centralaste byggnaden (huvudbyggnaden) och som har den högsta standarden. Hotellet omgärdas av en gigantisk trädgård och har troligen Hurghadas längsta privata strand. Gästerna på anläggningen kan givetvis nyttja faciliteterna i alla hotellbyggnaderna. Här finns flera butiker (presenter, souvenirer, juveler, kläder etc), trådlöst internet i lobbyn, en skönhetssalong, gym, bastu, massage, volleyboll, basket, bordtennis, biljard, minigolf, tre tennisbanor, olika vattensporter och nattklubb. Några av hotellbyggnaderna har egna restauranger (med olika specialiteter), barer och caféer, inne- eller utomhus. Hotellet har ett underhållningsteam som hittar på aktiviteter för stora och små, både på dag- och kvällstid (ej svensktalande). Några kvällar i veckan anordnar hotellet en fantastisk fontänshow till musik mitt i trädgården (mot avgift). För den som inte orkar promenera på egen hand finns ett minitåg som går runt hela anläggningen mellan de olika byggnaderna och stranden. Några aktiviteter/ faciliteter mot avgift.

Rummen
Ombonade och smakfullt inredda dubbelrum i blåa toner med två separata sängar eller en dubbelsäng och möjlighet till en extrabädd (två extrabäddar om minst två personer är under 12 år). Alla rum har liten sittgrupp, heltäckningsmatta (bottenvåningen har klinkergolv), telefon, satellit-tv, minibar (fylld vid ankomst, därefter mot avgift), balkong eller markterrass. Badrum med toalett, hårtork och badkar med dusch. Samtliga rum med utsikt över hotellområdet, inga rum har utsikt mot gata.

Övrigt
Strand- och turistområde. Överflygande plan kan uppfattas som störande. Paradise Golden 5 byggdes år 1997 och renoverades 2008. Hela området har 1786 rum fördelat på ett stort antal byggnader, varav Golden 5 Paradise består av 478 rum. *Hiss från våning två, för att nå restauranger måste man använda trapporna. Konferensmöjligheter. **Gigantiskt område vilket gör att avstånden blir stora och området svåröverskådligt. Transport inom området med ett minitåg finns. Strandhandduk ingår. Internet café finns (ca 50 SEK/ h). Officiell klassificering *****.
Centrum: 20 km, Sakkala
Lokalt Centrum: 10 km, Nya Hurghada
Bad: Strandläge**
Restaurang/Bar: Ja/Ja
Hiss/Vån: Ja*/5
Måltider: All Inclusive
Mot tillägg: Enkelrum
Luftkonditionering: Ja, ingår
Kassafack: I rummet, ingår
Utomhuspool: Flertalet olikformad pooler spridda över hela anläggningen, varav en uppvärmd (dec-mar), beroende på väder. Djup 1,5 m
Barnpool: Del av vuxenpool. Djup 50 cm
Kreditkort: Visa och MasterCard
Strand: Sandstrand
Adress: Safaga Road, Hurghada
Tel/Fax: +20 65 344 63 00 // +20 65 344 63 15

Det låter väl helt underbart... All inclusive blev det till sist efter lite eftertanke och denna vecka är det sol, pocketböcker och ladda batterierna som gäller! Sen att obegränsat med vin ingår, det kan väl inte vara något negativt?? ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar