söndag 31 januari 2010

Egypten v 12!!

Yes!! Då var det bokat och klart! I mars bär det av till Egypten för Cicci och mig!! I lördags gick vi från resebyrå till resebyrå och frågade och funderade och till sist hittade vi världens underbaraste människa på Resia som guidade oss rätt! Så den 19de mars bär det av hit: Bild & text lånat från Detur.se

En gigantisk anläggning som är belägen vid havet
En stor anläggning som är som en helt egen värld. Här har du möjlighet att stifta många nya bekantskaper, då hotellet har gäster från nästan hela världen. Hotellet består av flera hotellbyggnader med olika namn, hela området kallas "Golden 5 City" (Deturs gäster bor i "Club Golden 5" och "Paradise Golden 5"). "Paradise Golden 5" är den största och centralaste byggnaden (huvudbyggnaden) och som har den högsta standarden. Hotellet omgärdas av en gigantisk trädgård och har troligen Hurghadas längsta privata strand. Gästerna på anläggningen kan givetvis nyttja faciliteterna i alla hotellbyggnaderna. Här finns flera butiker (presenter, souvenirer, juveler, kläder etc), trådlöst internet i lobbyn, en skönhetssalong, gym, bastu, massage, volleyboll, basket, bordtennis, biljard, minigolf, tre tennisbanor, olika vattensporter och nattklubb. Några av hotellbyggnaderna har egna restauranger (med olika specialiteter), barer och caféer, inne- eller utomhus. Hotellet har ett underhållningsteam som hittar på aktiviteter för stora och små, både på dag- och kvällstid (ej svensktalande). Några kvällar i veckan anordnar hotellet en fantastisk fontänshow till musik mitt i trädgården (mot avgift). För den som inte orkar promenera på egen hand finns ett minitåg som går runt hela anläggningen mellan de olika byggnaderna och stranden. Några aktiviteter/ faciliteter mot avgift.

Rummen
Ombonade och smakfullt inredda dubbelrum i blåa toner med två separata sängar eller en dubbelsäng och möjlighet till en extrabädd (två extrabäddar om minst två personer är under 12 år). Alla rum har liten sittgrupp, heltäckningsmatta (bottenvåningen har klinkergolv), telefon, satellit-tv, minibar (fylld vid ankomst, därefter mot avgift), balkong eller markterrass. Badrum med toalett, hårtork och badkar med dusch. Samtliga rum med utsikt över hotellområdet, inga rum har utsikt mot gata.

Övrigt
Strand- och turistområde. Överflygande plan kan uppfattas som störande. Paradise Golden 5 byggdes år 1997 och renoverades 2008. Hela området har 1786 rum fördelat på ett stort antal byggnader, varav Golden 5 Paradise består av 478 rum. *Hiss från våning två, för att nå restauranger måste man använda trapporna. Konferensmöjligheter. **Gigantiskt område vilket gör att avstånden blir stora och området svåröverskådligt. Transport inom området med ett minitåg finns. Strandhandduk ingår. Internet café finns (ca 50 SEK/ h). Officiell klassificering *****.
Centrum: 20 km, Sakkala
Lokalt Centrum: 10 km, Nya Hurghada
Bad: Strandläge**
Restaurang/Bar: Ja/Ja
Hiss/Vån: Ja*/5
Måltider: All Inclusive
Mot tillägg: Enkelrum
Luftkonditionering: Ja, ingår
Kassafack: I rummet, ingår
Utomhuspool: Flertalet olikformad pooler spridda över hela anläggningen, varav en uppvärmd (dec-mar), beroende på väder. Djup 1,5 m
Barnpool: Del av vuxenpool. Djup 50 cm
Kreditkort: Visa och MasterCard
Strand: Sandstrand
Adress: Safaga Road, Hurghada
Tel/Fax: +20 65 344 63 00 // +20 65 344 63 15

Det låter väl helt underbart... All inclusive blev det till sist efter lite eftertanke och denna vecka är det sol, pocketböcker och ladda batterierna som gäller! Sen att obegränsat med vin ingår, det kan väl inte vara något negativt?? ;)

En underbar dag i backen!


Det har varit en toppen dag i flotsbro med skidåkning i ca 4 timmar! Vi avancerade oss till och med till den blåa backen nästan från början! Nu har vi landat i heron city på pizza hut! Vi har beställt en familjepizza med cheesecrust half & half med kebabpizza och parma. Och förrätt.... Och 1.6 l cola.. :-D ja vi är hungriga.... Sen börjar min långa resa hemåt.. Igår var vi på Gardell! Underbart men många skämt hade vi redan hört. Sen gjorde vi en riktigt riktigt rolig sak som jag ska berätta mer om i nästa inlägg!

torsdag 28 januari 2010

Vinterhistoria, väl passande till dagens väder och lite uppdatering hos mig...

Ingemar och hans fru bor I Umeå. En vintermorgon när de åt frukost hörde de nyhetsuppläsaren på lokalradion säga:
-"Vi kommer att få 8-10 cm snö idag. Vi vill därför att ni parkerar er bil på den sida av gatan som har jämna husnummer, så att snöplogen kan komma fram."
Varpå Ingemars fru går ut och flyttar bilen.
En vecka senare, när de än en gång äter frukost, hör de följande meddelande på nyheterna:
-"Vi väntar in ett nytt snöoväder idag, och räknar med snömängder på ca 15-20 cm. Snöröjarna är tacksamma om ni parkerar bilen på den sida av gatan som har udda husnummer, så att snöplogen kommer fram."
Ingemars fru går lydigt ut och parkerar bilen på den sida vägen som nyhetsuppläsarna nämnde.

Nästa vecka utspelas samma scenario ännu en gång. Nyhetsuppläsaren meddelar att det väntas mer snö.
- "Vi räknar med 14-16 cm snö idag, vi vill därför be alla att parkera era bilar på den...."
Då försvinner strömmen och radion tystnar. Ingemars fru blir mycket upprörd, och med ett bekymrat ansiktsuttryck säger hon till sin man:
- "Älskling, jag vet inte vad jag ska ta mig till. På vilken sida av gatan ska jag nu parkera bilen? Du vet, så att snöplogen kommer fram."

Med den kärlek och förståelse I rösten, som alla män som är gifta med blondiner alltid har, säger Ingemar:
-"Men älskling, kan vi inte låta bilen stå kvar i garaget i dag?"

En äkta blondinmiss... Men men man kan faktiskt inte rå för vilken hårfärg man föds med..

Den här blondinen är riktigt less på all snö!! Visst jag tycker att snön kan få ligga kvar och det är fint osv, men måste det kommer mer snö?? Och efter det ännu mera snö?? Jag kommer inte ens ihåg senaste året jag såg såhär mycket snö! Igår borstade jag Bubblan 4 ggr och idag tog jag äntligen tag i projektet "skotta parkeringsplatsen". Eller, jag hade inget val! Annars hade jag inte fått någon parkering för det var över 1 dm högt att ta sig in i.. I morse satt jag fast 3 ggr och jag backade, försökte åka framåt, backade och tog fart så alla som korsade min väg var det bäst för att de höll sig undan! Men nu när jag kom hem var åtminstånde körbanan plogad..
Imorgon bär det av för en fullspeckad helg i kungliga huvudstaden och det här vädret är inte riktigt vad jag väntade mig att köra i...
Planen för helgen ser ut som följer:
Imorgon fredag (om jag lyckas komma upp i bra tid) är det biodags! It´s complicated ska ses.
På lördag är det en sväng på stan och Cicci ska sminka sig på Face som gäller. Sen framåt kvällen tror jag vi ska hit, till Creperie Fyra knop. Vilket ska bli väldigt spännande! Speciellt eftersom jag aldrig ätit creps... Sen ska vi på Jonas Gardell - Trafikplats glädjen som har premiär på Folkoperan idag! Jag älskar Jonas Gardell och blev överlycklig när Cicci ville följa med mig!
Sen på söndag bär det av till Flottsbro och en dag i skidbacken! 5 underbara timmar ska spenderas mestadels (om inte bara) i barnbacken =). Men då, jag ska nog våga mig ut på lite djupare backar... Vädret borde ju vara helt kanon nu när det kommit massa nysnö! Sen åker vi vidare ut till Heron city där middag och även en sväng på IKEA ska klaras av innan jag åker ner till Norrköping igen!
Fullt upp är ju bara förnamnet för helgen, men det ska bli riktigt riktigt roligt!!

Nu ikväll har jag fått med mig Vivvi på Ki box i 75 minuter!! Underbart säger jag, jag kommer dö säger hon =). Innan träningen (det här kanske man borde vara tyst om...) tänkte jag åka ner till stan och handla smågodis som jag tänkte ha i bilen och på bion imorgon =).

Igår föresten fick jag en invite till Voddler! Underbart!! Så det testade jag igår! Mitt klena bredband kommer nog inte fixa en hel film men jag testade bara och såg vilka filmer som hitills ligger upplagda och det fanns några som jag kunde tänka mig att se. Tyvärr kostade de nyaste filmerna och inte alls många upplagda.. Men förhoppningsvis kommer det väl mera bara fler företag kommer med..

Annars jobbar jag och står i och det händer massa hela tiden, inte en lugn stund. Vilket är precis som jag vill ha det!

Ha det bäst allesammans!!!

måndag 25 januari 2010

Vardagslyx!


Ikväll bar det av till Munken för en öl och väldigt trevligt sällskap! Vardagslyx såhär på en måndag :-) i love it..

fredag 22 januari 2010

Fredags fräckis

2 tjejer sitter och pratar:

- Vi hade sex igår, katastrof! Han kom från jobbet, åt middag på 3 min, vi hade sex i 4 min och 2 min senare somnar han! Själv då?

- Fantastiskt! Han bjöd mig på middag på en restaurang jag valt, vi promenerade hem i ungefär 1 timme. Väl hemma tände han några ljus och så hade vi förspel i 1 timme, vi hade underbar sex i minst 1 timme, och till slut, tänk dig, vi pratade i 1 timme! En saga med andra ord...

Deras respektive sitter och pratar:

-Vi hade sex igår. Underbart! Kom hem från jobbet, middag är redan serverad, käkade, hade sex sen somnade jag. Kan inte bli bättre. Själv då?

- Katastrof! Kommer hem från jobbet, elen hade gått. Fick bjuda tanten på middag, inte gott men dyrt, hade inte råd med taxin så vi fick promenera hem. Kommer hem, ingen el, fick tända några ljus så man ser. Var så arg att det tog 1 timme för mig att få upp den sen kunde jag inte komma på 1 timme. Frustrerande! När jag äntligen kom kunde jag inte somna, minst 1 timme låg jag där tills hon till slut lyckades snacka ihjäl mig!!!!

torsdag 21 januari 2010

Årets första..


Semla! Äntligen! Lindahls hade helt slut men i linden fanns dom! Bara 2 st kvar som camilla och jag tog!

lördag 16 januari 2010

Farmor 90 år!!

Idag ska hela släkten samlas för att fira ungdomen som fyllde 90 år i tisdags! Det blir av att åka ut till Fredgagården och njuta av en 3-rätters lunch. Jag ska dela min förrätt med syrran (toast skagen) och sen blir det halstrad gösfilé som serveras med smörfräst bladspenat & senapsötad vitvinsås och vitnougat parfait med björnbärskompott till efterrätt. En riktigt lyxlunch!

Jag har kommit på att jag saknar det här med att blogga... Jag gav det 2 veckors ledigt men nu kliar det i fingrarna att börja igen =). Men vi får väl se..
Annars händer det inte så mycket.. Eller på jobbet händer det en del som gör att jag får gråa hår och mina kära pojkar skulle nog bra gärna vilja byta bort mig för några dagar.. Men jag har bara mycket frågor och funderingar för tillfället..

Annars har träningen kommit igång! 3 pass har klarats av denna vecka och jag har gryyyym träningsvärk.. Men imorgon ska jag få in ett pass tänkte jag framåt eftermiddan =). Men nu i början vill man ju testa på alla nya pass och även gamla favoriter som bytt musik.

Nu måste jag skynda mig eftersom jag ska vara borta hos Vivvi om 10 minuter.... Ja ja.. tidsoptimist?? =)

Ha det bäst allesammans!

tisdag 5 januari 2010

Underbara semester!


Idag är det skridskor ute vid himpa med Vivvi som gäller! Varm choklad med minimarshmallows och macka! Underbart och solen skiner! Ett av mina nyårslöften är att jag ska njuta i nuet och inte hela tiden se framåt. Som ni märker kommer det inte bloggas lika flitigt nu, det var ju 2009 års löfte och nu kommer jag bara skriva när jag känner för det och inte för att jag måste. Men semestern har bestått av lugn och ro och mycket vänner och böcker. Ikväll blir det biljard tex. Men hur skönt det ändå är att vara ledig så känns det bra att få börja jobba på torsdag igen.. Nu ska jag njuta här i solen med Vivvi och ta några varv på isen igen!